2016. szeptember 17., szombat

Sárgarépás beré


Gyorsan kellett ebédet összedobnom, és volt három "nemmaigyerek" sárgarépám, úgyhogy gyorsan lereszeltem őket és lett belőlük egy tányérnyi beré/tócsni/lapcsánka, kinek hogy tetszik. :)


Hozzávalók:
- 3 db kisebb sárgarépa (lereszelve)
- 4-5 evőkanál szezámmagliszt
- fél teáskanál útifűmaghéj
- 2 tojás
- szerecsendió, őrölt fekete bors, só, ízlés szerint

Szalonna kisült zsírja volt a serpenyőben, azon készült, ill. kb. egy ek. kókuszolajat kellett még tennem hozzá. Fontos, hogy kis méretűre formázzátok mindig a paleós zöldséges lepényeket, mert különben nehéz megfordítani!


Eddig bírtam ki, hogy ne bontsak fel egy házi ketchupot, amit nem olyan régen tettem el, Mautner Zsófi receptjét paleosítva, jól összeértek benne az ízek! ;) Azt hiszem készítek még egy adaggal. Ha előkeveredik az eredeti recept, felteszem!

Szép délutánt nektek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése